Rólunk

A Local FM… …a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban működő sulirádió. Megalakulásunk óta célunk a gimnazisták szüneteit kellemesebbé tenni, a legjobb dance, pop és rock slágerek segítségével. Stábunk maga is a média világa iránt érdeklődő fiatalokból áll.

Tervünk volt… …hogy egy nagy attrakciót véghezvigyünk. 2015 október első négy napjában megállás nélkül szórtuk műsorunkat, amely kivételesen a gimi falain kívülre is eljutott. A Local FM erre a négy napra ugyanis az éterbe költözött: a 89,9 MHz-en Cegléden és a környező településeken is hallhatóak voltunk. Ekkor a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium volt a második olyan középiskola Magyarországon, mely FM-en sugárzó iskolarádióval rendelkezett. Természetesen az internet segítségével is lehetett fülelni a világ bármely pontjáról. Reméljük tetszett, tartsatok velünk legközelebb is!

Ideiglenes rádiónkkal… …elsősorban a környék ifjúságához kívánunk szólni. Hiszünk az élő adás varázsában, így például október 2-án 9 órától, 48 órán keresztül folyamatosan élőben adtuk műsorainkat. A gimnáziumban felállított stúdióban számos vendéget is köszönthettünk, többek között a helyi zenekarokat, művészeket, sportolókat. A többi középiskola rádiósait sem hagytuk ki, ugyanis rögtön az első órákban ők is tiszteletüket tették nálunk.

Történt egyszer… …hogy rádiót alapítottunk 2011 szeptemberében, a gimnázium akkor még 10. osztályos tanulóiként, a Local FM-et. Azóta sokan csatlakoztak, s ballagtak is el, de a lényeg ugyanaz maradt: a hallgatóság szórakoztatása.

A szünetekben való rádiózáson felül több alkalommal is sokkal nagyobb dologra vállalkoztunk: elsőnek 2012-ben 30, 2013-ban 36, majd 2015-ben 48 órás maratoni rádióba, mely megállás nélkül folyt, vagyis hallatszott és látszott a Ceglédi Kossuth Gimnáziumból. Az utóbbi esemény kapcsán a műsor hallgatható volt Cegléden és környékén a 89,9 MHz-en is. Ezzel a sikeres eseménnyel jó néhány újabb hallgatót sikerült szereznünk, de ezzel még koránt sem álltunk le! Kulturális szempontból is szeretnénk egy nagy közösséget alakítani veletek. Csatlakozzatok hozzánk a Facebook-on és kövessetek minket Twitter-en! Hallgassatok ránk, mert ez itt a Local FM, a SuliRádió!

Általános Játékszabályzat